Brčko: Muškarac izgorio u automobilu, utvrđuju se uzroci izbijanja vatre na vozilu

Tijelo muškarca inicijala P.M. pronađeno je danas u ugljenisanom stanju u automobilu u Brčkom. Policija utvrđuje uzrok izbijanja vatre na vozilu u kojem se nalazio muškarac.

Naime, Policiju Brčko distrikta danas je u 9:15 sati kontaktirao dežurni Centra za obavještavanje i osmatranje, obavijestivši ih da su zaprimili prijavu da u naselju Gredice gori vozilo i da je na mjesto događaja uputio vatrogasce. Dvadeset minuta kasnije, zaprimljena je još jedna prijava da je u motornom vozilu izgorio čovjek.”

Odmah nakon prve prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta i tom prilikom utvrđeno je da se radi o motornom vozilu marke Citroen koje je u potpunosti izgorjelo, te da se u istom nalazi ugljenisano tijelo muške osobe. Radi se najvjerovatnije o licu P.M. rođenom 1951. godine u Prijedoru nastanjenom u Brčkom”, kazali su iz Policije Brčko distrikta.

Na lice mjesta je izašao i dežurni mrtvozornik, a nakon izvršenog uviđaja tijelo preminule osobe prevezeno je u gradsku mrtvačnicu gdje će biti izvršena obdukcija, dok je motorno vozilo prevezeno u depozit Policije.Policijski službenici će nastaviti sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.

klix.ba