Pomozi.ba za prvih 24 sata prikupila nevjerovatan iznos pomoći za narod Palestine, još uvijek možete pomoći

Pomoć do stanovništva Gaze, barem za sada, teško stiže. Ipak – to nije razlog da se vrijedno ne radi na njenom prikupljanju i pripremi. Da su građani Bosne i Hercegovine odlučni da pomognu – svjedoče i nevjerovatne brojke.

Pomozi.ba samo je jedna od organizacija u Bosni i Hercegovini koja već nekoliko dana radi na pripremi pomoći za narod Palestine.Iz vlastitih nenamjenskih sredstava odmah su izdvojili 200.000 KM, a potom i građanima predstavili načine na koje mogu sudjelovati: Humanitarni broj, uplata preko njihove web stranice, te Paypala i bankovnih računa.

Na taj način, za samo 24 sata od podjele apela i početka kampanje, prikupili su nevjerovatnih 300.000 KM.Akcija, treba naglasiti, još traje, pa svoj doprinos svi mogu dati pozivom na humanitarni telefonski broj 17006, ili donirati direktno klikom na njihovu web stranicu. Putem direktnih donacija u posljednjih pet dana prikupljeno je više od 106.000 KM.

Treba podsjetiti da su u toku slične akcije koje sprovodi Društvo Crvenog krsta/križa BiH, te Muslimansko dobrotvorno društvo ‘Merhamet’. Sve potrebne informacije vezane za ove dvije akcije dobit ćete klikom OVDJE.

N1INFO.BA