More
  spot_img

  VATROGASAC KOJI JE KLANJAO NAMAZ U POŽARIŠTU: MOLIO SAM DRAGOG ALLAHA DA SPUSTI KIŠU

  Slika na kojoj Muamer Bobar, pripadnik protivpožarne jedinice Šumarstva Prenj Konjic iznad Boračkog jezera obavlja namaz, osvojila je internet.

  Muamer je naveo kako je molio dragog Allaha da pošalje kišu.

  Jedan od njih je i Muamer Bobar, pripadnik protivpožarne jedinice Šumarstva Prenj Konjic. On je izazvao posebnu pažnju zato što je pronašao vremena i smogao snage da klanja namaz u požarištu iznad Boračkog jezera.

  • Jedan cijeli period, tako da kažem, na svim dijelovima je bilo oblačno, samo nije bilo tu gdje smo mi gasili požar. Zvali su nas, pitali da li pada kiša kod nas, a kod nas je faktički sunce grijalo. Nije niko mogao da vjeruje. Na tom mjestu nije padala kiša cijeli dan. Pred sami mrak klanjao sam namaz i uputio sam dovu dragom Allahu da spusti kiši i zaista, kiša je pala – ispričao nam je Bobar.

  Dodaje da je na požarištu zaista teška situacija, od samog terena i miniranog područja, piše Avaz.

  • Naiđete na rovove, možda je tu i miniramo ne zna se. Budete granata, metaka, zaostataka od rata. Normalno da ima i umora. Od samih temperatura. Od jutra do naveče gasimo požar, da li je to 10, 11, 12 sat, normalno da ima i umora – zaključio je Bobar.
  • HAYAT.BA
  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci