UPOZNAJTE 27 BH MLADIH ISTRAŽIVAČA KOJI SE TAKMIČE NA ISTRAŽIVAČKOM TAKMIČENJU

Upoznajte 27 super-talentovanih mladih bosansko-hercegovačkih istraživača 🇧🇦 🧠🧬🧪🔭 koji se takmiče u ovogodišnjem Bosnia & Herzegovina Futures Foundation 3MT istraživačkom natjecanju.

Glasanje za vašu omiljenu 3MT istraživačku prezentaciju je sada otvoreno. Za svog favorita možete glasati tako što ćete lajkovati youtube video. Pored publike, žiri od 100+ akademika iz 30+ zemalja (sa porijeklom iz BiH) će odlučivati o glavnim nagradama.

Takmičenje za trominutne teze (3MT) 2023 izaziva Bachelor/Masters/Ph.D. studente da prenesu značaj svojih istraživačkih projekata publici u samo tri minuta. Ovdje imate priliku poslušati talentovane mlade bosansko-hercegovačke istraživače iz BH i ostatka svijeta. 🇧🇦🌎

Sve prezentacije možete pogledati na plejlisti našeg youtube kanala
https://tinyurl.com/BH3MT2023 📺

Uživajte u prezentacijama i budite ponosni na ove mlade ljude što su se potrudili i što predstavljaju sljedeću generaciju akademskih i privrednih lidera Bosne i Hercegovine.

U naredne par sedmice predstavit ću vam svakog od njih i njihov rad i zamoliti vas da poslušate njihova izlaganja kao sredstvo podrške istraživanju u Bosni i Hercegovini.

💙Petar Tuka
💙Alena Kahrimanović
💙Esma Hadžiomeragić
💙Dado Latinović
💙Iman Ahmić
💙Mersiha Kovačević
💙Mubina Kamberović
💙Ida Fazlić
💙Danijela Rajić
💙Edis Pajić
💙Selma Dizdarević
💙Belmina Kerić
💙Elvira Delić
💙Faruk Šehić
💙Faris Kadić
💙Emina Selimović
💙Damir Hanić
💙Azra Kerić
💙Anđela Vračar
💙Berina Muhović
💙Meliha Zulović
💙Đana Selimović
💙Midheta Arnautović
💙Adna Omanović
💙Ilda Bukva
💙Senad Isaković
💙Anes Osmić

Bosnia & Herzegovina Futures Foundation zahvaljuje svim našim sponzorima: Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences ,ECHO Technology Solutions, Adzem Consulting Group, Herceg doo, ČJ doo Bihać, Namik Hrle (IBM), Munib Karavdic (Wave Design) i volonterima koji su radili iza scene kako bi omogućili sve ovo.

dr Edhem Čustović