Ismet Alijagić Ćićmo, Bišćanin koji je preživio udar groma: Kao da me Tajson udario

Bišćanin Ismet Alijagić Ćićmo 6. juni slavit će kao svoj drugi rođendan, nakon što je u dvorištu kuće u centru grada doživio nezapamćeno iskustvo. U jakom nevremenu koje je zahvatilo ovaj grad Alijagić je doživio udar groma, ali je prošao bez povreda, pa mjesto na kojem su vidljiva manja oštećenja planira trajno označiti.

O nezaboravnom iskustvu govorio je za portal “Avaza”.Pas bio uznemiren- Kao i obično popodne sam provodio u bašti, u ambijentu kojeg sa suprugom uljepšavam za svoje unuke i djecu, jer oni su u dijaspori pa se samo ljeti okupimo.

Posmatrao sam jako olujno nevrijeme i slučajno počeo snimati kako jaka kiša ukrašava cvijeće. Nisam ni slutio šta će se desiti, iako je moj pas Masa pokazivala uznemirenost i strah. Drhtala je i nije se odmicala od mene – kaže Alijagić za “Avaz”.

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta na kojem se nalazio.Vidio sam bljesak- Kao da me Tajson udario. Vidio sam bljesak i osjetio jak udar koji me je “otpuhao” u unutrašnjost šadrvana. Na trenutak sam pomislio da mi je pogodio mobitel i izbacio mi ga iz ruku.

Oko minut sam ležao, a onda krenuo prema mobitelu s namjerom da ga isključim, jer sam očekivao još jedan udar. Šok je prošao za nekoliko minuta, pa sam onda snimio i posljedice. Straha i nije bilo, jer sam bio pripadnik specijalne policije i tri puta sam ranjen, ali ovo je svakako nešto što se ne može zaboraviti – dodaje Ismet Alijagić za portal “Avaza”.

avaz.ba