Barišić prvi put među Zmajevima: Čitao sam o svojoj “otmici”, ali ja ovdje pripadam

Adrian Leon Barišić i Dal Varešnović, debitanti u bh. reprezentaciji za kvalifikacione mečeve za EURO 2024 i utakmice protiv Portugala i Luksemburga, obratili su se danas medijima u sklopu priprema u Trening centru NS BiH u Zenici.

Barišić je u obraćanju medijima poručio da se cijeli život pripremao i sanjao utakmice kao što je utakmica protiv Portugala.”Ne bih sad rekao, evo došao sam tu i da mi je to šok. Za ovo se pripremate cijeli život, a ako mi se ukaže prilika, to je na selektoru jer shvatam da sam ovdje prvi put, bit ću spreman za utakmicu”, kazao je Barišić.

Dodao je da je u medijima čitao o svojoj “otmici” koju je izveo selektor Hadžibegić i pozvao ga u bh. reprezentaciju, ali i da on ovdje pripada.

Mislim da ljudi koji su me pratili znaju da sam debitovao u ovom trening centru za U-18, pa U-19 i U-21 reprezentacije BiH. Za mene nije bilo dileme. Ovdje sam proveo lijepe trenutke, upoznao dosta dobrih momaka, selektora. Jednostavno, ja ovdje pripadam”, kazao je Barišić.

Kazao je i da je dobio dosta ohrabrujućih poruka te da se nada daće povjerenje navijača opravdati u narednim godinama.Dal Varešanović je u obraćanju medijima kazao da se živi za utakmice kao što je utakmica protiv Portugala te da se živi za poziv u nacionalni tim.

Na kraju je poručio da je dosta bh. reprezentativaca poznavao i ranije, da su svi prijatni te da mu je čast i zadovoljstvo što je uz tim danas.

klix.ba