Ulice gradova pune dječije graje: Učenici u Bosni i Hercegovini se vratili u školske klupe

Nakon ljetne pauze učenici na području Bosne i Hercegovine danas se vraćaju u školske klupe u osnovnim i srednjim školama.U školskim dvorištima u Sarajevu i ovog jutra, kao i prethodnih godina, zabilježena je velika gužva.

Brojni roditelji i djeca danas će imati prvi susret sa školom što je svakako jedan od najvažnijih događaja kako za roditelje, tako i za prvačiće. U svim osnovnim školama će danas biti upriličen prigodan program dobrodošlice za učenike prvih razreda u osnovnim školama.

Sada već tradicionalno općine prvačićima u Kantonu Sarajevo obezbjeđuju besplatne školske ruksake sa školskim priborom.I ove godine će učenici osnovnih škola u Kantonu Sarajevo, od prvog do devetog razreda, dobiti besplatne udžbenike.Osim toga, Fedralno ministarstvo će refundirati sredstva za nabavku besplatnih udžbenika za učenikeod prvog do petog razreda osnovne škole.

Nabavka udžbenika za učenike osnovnih škola u iznosu od 12,8 miliona KM, predviđena je Budžetom FBiH za 2023. godinuPrvo polugodište školske 2023/2024. godine trajat će do 31.12. 2023. godine.

klix.ba