Građani u RS-u skandaloznom porukom pozvani da blokiraju saobraćaj na entitetskoj liniji

Vladajuća nomenklatura u manjem bh. entitetu, na čelu s Miloradom Dodikom ne prestaje dizati tenzije. Nakon što im je, iz već poznatih razloga, zabranjen skup ispred Tužilaštva BiH, dosjetili su se novom načinu provokacija.

Naime, promotivnim spotom skandaloznog naziva “Granica postoji”, u kojem se ističe da Republika Srpska graniči sa, kako kažu, “tamnim vilajetom u kojem nema prava ni pravde za Srbe”, pozvani su građani RS-a da sutra dođu do entitetskih linija u BiH i obustave saobraćaj na 30 minuta.Izvor: Srna”U Sarajevu nema mjesta za Srbe ni onda kada žele da prošetaju.

Kažu da su za poštivanje prava, a provode nepravdu”, navodi se u spotu.RS, kako se ističe, ne odustaje od skupa i zbog toga je poziv upućen građanima iz cijelog RS-a da sutra u 18.00 sati dođu do entitetskih linija i izvrše obustavu saobraćaja u trajanju od 30 minuta

Poziv je upućen i građanima koji će krenuti iz Krajine da zajedno sa Dobojlijama i ljudima iz Posavine iziđu na entitetsku liniju u Doboju.Važno je napomenuti da su izjave da entiteti imaju nekakve “granice” jedan s drugim veoma opasne, s obzirom da granice imaju samo države.Također, važno je napomenuti da je MUP Kantona Sarajevo jučer zabranio .

Klix.ba