Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za mladu Miu koja ima rak limfnih čvorova

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Miu Mrdić iz Sarajeva iza koje su sati provedeni na hematoonkologiji, brojne hemoterapije, presađivanje matičnih ćelija, ali rak limfnih čvorova je i dalje tu. Sada je Mii potrebna transplantacija. Pozivom na broj 17022 donirate 2 KM za ovu 26-godišnju djevojku, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za mladu Miu koja ima rak limfnih čvorova
Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za mladu Miu koja ima rak limfnih čvorova

Mia se unazad nekoliko godina bori sa rakom limfnih čvorova, tačnije Hodgkinovim limfomom u III stadiju. Krajem 2019. godine zbog problema sa anemijom Mia je bila pod kontrolom hematologa radi mikrocitne anemije, ali se nakon kontrolnog pregleda u aprilu 2020.godine utvrdila ispravna i strašna dijagnoza – Hodgkinov limfom.

Nakon mnogobrojnih pokušaja da pobijedi ovu bolest, ovoj dragoj djevojci je jedino preostala transplantacija koštane srži i kemoterapije u Turskoj, a u ovisnosti o tome kakva će transplantacija biti potrebna, tj. od srodnog ili nesrodnog donora cijena za sveukupno njeno liječenje će biti između 65.000 eura i 90.000 eura. Mogući donor je Miin brat Dario.

Ona svakodnevno trpi jake bolove i teško podnosi lijekove koji su joj neophodni te joj transplantacija spašava život.

Naša Mia kaže da je život naučio da bude i sanjar i borac, te ona sanja o tome da nakon pobjede nad ovom teškom bolešću pokrene vlastiti biznis sa prijateljicom, te pomaže djeci koja su oboljela od raka i bude im podrška na putu ka izlječenju.

Kako bi se snovi ove mlade djevojke ostarili potrebna nam je vaša pomoć. A osim poziva na broj 17022 pomoći možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije, saopćeno je iz Udruženja.

AVAZ