Tešanj: Roditelji očajni, nemaju novca za liječenje sina

Danas je u prostorije ZOS radija došao uplakan otac, čiji je sin 100% invalid, koji je nakon saobraćajne nesreće ostao, nažalost prikovan za postelju. O ovom slučaju smo pisali 2019.godine.

Mnogi građani su tada priskočili u pomoć na razne načine.Maid je ostvario novčana mjesečna primanja, invalidninu/penziju  koja nije dovoljna za njegove potreba, a ima ih mnogo.Njihova trenutna finansijska situacija je jako loša.

Edhem, otac mladića ne radi nigdje kao ni majka. Oni su uz sina  dvadeset četiri sata dnevno, jer neko mora biti.Očajan otac kroz suze nam govori, da je dobijao jednokratne pomoći od socijalnog i od Općine, koje nisu bile dovoljne.

On se bori sa teškom finansijskom situacijom četiri godine.„Iscpljeni smo i iznemogli, teško nam je da smo došli do ove situacije da kucamo na vrata za pomoć.  Za svog sina ću se boriti dokle god dišem i ako treba prosit ću svaki dan samo da se njemu pomogne. On je prikovan za krevet, jedva da može koju riječ izgovoriti.

Ne dao Bog nikom da gleda na ovakav način svoje dijete kao što ja gledam“, kazao je Edhem pun suza u očima.

Svi koji žele pomoći, mogu kontaktirati Maidove rodite na broj 061 075 730 ili ih posjetiti na adresi Vukovo broj 200, 74260 Tešanj.

Radio Zoy