SIPALA JOJ MRAVOCID U KAFU: Banjalučanki Nini Ninković dvije godine zatvora za pokušaj ubistva šefice

Nina Ninković (58) iz Banjaluke, koja je optužena da je u prostorijama Pedagoškog zavoda Republike Srpske pokušala da ubije radnu koleginicu i šeficu Slađanu Tanasić tako što joj je u šoljicu sa kafom sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt, danas je u Okružnom sudu u Banjaluci osuđena na dvije godine zatvora.

Pobude iz kojih je počinila djelo su otežavajuća okolnost jer je zbog degradacije na poslu krivila oštećenu i smatrala da ona ne zaslužuje tu poziciji”, kazao je Dragosavljević.

Teretila se da je prvo u dva navrata u kafu sipala sredstvo koje sadrži natrijev hipoklorit, koji se nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje, a koji oštećena nije popila zbog sumnjivog mirisa, da bi 21. decembra 2022. godine u šoljicu kafe koja se nalazila na radnom stolu oštećene stavila prah “mravocid žoharocid”.

Blagoje Dragosavljević, predsjednik Sudskog vijeća, obrazlažući ovu, prvostepenu presudu, naglasio je da je na nju moguće izjaviti žalbu, baš kao i na rješenje kojim je Ninković produžen pritvor.Dužna je platiti i troškove krivičnog postupka, koji ukupno iznose 4.759 maraka.

Optužena je, dodao je sudija, krivično djelo počinila sa eventualnim umišljajem, a utvrđeno je da koncentracija supstanci koje je sipala u kavu nisu mogle prouzrokovati smrt, te je riječ o nepodobnom pokušaju ubistva, prenose Nezavsne novine.

Tužilaštvo je, podsjetimo, teretilo Ninu Ninković da je od 8. do 21. decembra prošle godine u prostorijama Pedagoškog zavoda Republike Srpske u dva navrata ušla u kancelariju koju koristi Slađana Tanasić te joj je u kafu sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt jer sadrži natrijev hipohlorit.To sredstvo se, kako se navodi u optužnici, nalazi u slobodnoj prodaji u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje.Prema optužnici Tanasićeva 8. i 9. decembra 2022. godine kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa. Dalje se dodaje da je Ninković 21. decembra u kafu sipala “mravocid-žoharocid”.Ninković je nakon toga uhapšena, a “trovanje” kafe je snimljeno nadzornom kamerom koja je ubačena u kancelariju Tanasić.

slobodna bosna.ba

klix.ba