Ambasador BiH u Srbiji se lično zahvalio Vulinu jer je “zbrinuo” studentice koje su veličale Mladića

Ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandar Vranješ razgovarao je u Beogradu sa direktorom Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandrom Vulinom, koji se odnedavno nalazi na američkoj crnoj listi.

Vranješ je zahvalio Vulinu na “podršci” studenticama sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku koje su na dan obilježavanja genocida u Srebrenici na društvenim mrežama veličala ratne zločince.”Zahvalan sam direktoru Vulinu na tome što je Valentini Vujičić i Slađani Todić obezbijedio stipendije i mogućnost nastavka školovanja na Akademiji za nacionalnu bezbjednost i time pokazao da Srbija stoji iza svih Srba gdje god oni živjeli i kakve god nepravde trpili”, poručio je Vranješ.

Podsjećamo, Valentina Vujičić i Slađana Todić su dobile poziv od direktora Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina da studiranje nastave na Akademiji za nacionalnu sigurnost u Beogradu.Njih će Srbija stipendirati te će im biti obezbijeđen smještaj u domu. Njima je jučer Disciplinska komisija za disciplinsku odgovornost studenata na Univerzitetu u Sarajevu izrekla disciplinsku mjeru kojom se isključuju sa studija u trajanju od tri godine

klix.ba