Putinov kritičar Navalni poslan u samnicu jer se umio pola sata prije vremena

Poznati kritičar Kremlja Aleksej Navaljni rekao je da je stavljen u samicu deseti put otkako je osuđen na zatvorsku kaznu u martu prošle godine, ovaj put jer je navodno oprao lice oko 30 minuta prije nego što je trebao.

Navalni je rekao da je smješten u samicu neposredno prije početka novogodišnjih praznika.

“Moji planovi za otmjeni doček Nove godine su uništeni – pripremio sam pakiranje čipsa i konzervu ribe [za proslavu]”, napisao je Navalni na Instagramu.

Dodao je da je jedan od njegovih cimera poslan na medicinski odjel prije nego što je vraćen u Navalnijevu ćeliju dan kasnije, što je Navalni rekao da je rutina u zatvoru i koristi se kao sredstvo za zarazu zatvorenika.

“Nažalost, bakteriološko oružje je djelovalo. Navalni je sada u ćeliji SHU s temperaturom i kašljem. Pokušavamo mu dati lijek”, napisao je Navalnijev advokat Vadim Kobzev u tvitu.

Navalni je 2021. godine osuđen na dvije i po godine zatvora zbog kršenja uvjetnog otpusta nakon što se vratio iz Njemačke i nakon što se oporavio od pokušaja trovanja. U martu je ponovno osuđen na dodatnih devet godina zatvora zbog prevare i nepoštivanja suda.