Nešića u Sarajevu pitali o studenticama koje su veličale Mladića. On podigao tri prsta i rekao: Evo, otvorite predmet

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić komentarisao je na današnjoj pres konferenciji slučaj studentica UNSA Valentine Vujičić i Slađane Todić, koje su izazvale zgražanje šire javnosti zbog veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića na društvenim mrežama.Upitan da prokomentariše formiranje predmeta u Tužilaštvu BiH protiv ovih studentica, Nešić je rekao da je to “nečuveno”.

“Zaista je nečuveno da mi danas imamo otvoren predmet protiv djevojaka koje su iznosile svoje mišljenje i koje su dizale tri prsta. Evo Nešić će sad ovdje dignuti tri prsta. Evo, otvorite predmet”, kazao je Nešić podižući tri prsta.Nešić podigao tri prsta u Ministarstvu sigurnosti BiH00:00/04:24

Nakon toga je rekao da nema ništa protiv da se bilo ko kako izjašnjava.”Ja nisam čuo da je ta djevojka rekla: ‘neka smo vas pobili’. Mislim da nije normalno da joj se prijeti linčom. Isto kao što bih zaštitio djevojku srpske nacionalnosti, tako bi zaštitio i djevojku bošnjačke i hrvatske nacionalnosti”, dodao je Nešić.

Rekao je da “živimo u 2023. godini, i da on ne želi da bude zarobljen u periodu 92.-93. godine.”Želim da živim u 2023. godini. Spreman sam da se poklonim svim žrtvama. Sve su žrtve iste i sve su suze jednako teške”, zaključio je Nešić.

klix.ba