Dodiku se nije dopalo što je procurila informacija da su ga saslušali službenici SIPA-e

Iz kabineta predsjednika RS-a Milorada Dodika ogorčeni su jer je u javnost procurila informacija da su ga danas u Banjoj Luci saslušali službenici SIPA-e po prijavi o napadu na ustavni poredak BiH.”

Dostavljanje informacije pojedinim medijima da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dao izjavu pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH u Banjoj Luci dokaz je više da je riječ o tužilačko-političko-medijskoj igrariji usmjerenoj ka jednoj od najvažnijih institucija u svakoj normalnoj državi”, rečeno je u Kabinetu predsjednika Republike.

BANJA LUKABanjalučki službenici SIPA-e saslušali Dodika, otišli mu na nogeIako su mediji objavili informaciju od javnog interesa, s obzirom da se radi o zvaničniku bh. entiteta RS, u Dodikovom kabinetu smatraju da je ta informacija trebala ostati tajna.”

Krajnje je neprihvatljivo i neozbiljno da se dostavlja i objavljuje informacija da je predsjednik RS-a dao izjavu što dovoljno govori o BiH i njenim institucijama. Sa druge strane, jasno je da je riječ o sprezi onih koji udruženo djeluju protiv Republike Srpske, institucija RS-a i srpskog naroda”, smatraju u Dodikovom kabinetu.

Iz Kabineta predsjednika RS-a su ukazali da je objavljivanjem da je predsjednik RS-a dao iskaz službenim licima zaposlenim u SIPA-i prekršena tajnost istrage koja je u toku po nalogu Suda i Tužilaštva BiH i navedenim postupanjem stvara se pritisak javnosti, te narušava presumpcija nevinosti.Na kraju su istakli da je odnos službenika SIPA-e bio maksimalno profesionalan i korektan.

klix.ba