Nakon jezivog čina u Vlasenici uspostavlja se nagrada “Edin Salaharević”, dobijat će je mladi povratnici

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar ugostio je Nedima Salaharevića iz Vlasenice koji je prije nekoliko dana u dvorištu porodične kuće pronašao isječenu košarkašku loptu.

Prije nekoliko dana ispred nekadašnje porodične kuće mučki ubijenog Edina Salaharevića nađena je isječena lopta. Jezivi čin zatekao je košarkaševog brata Nedima, koji je bio u obilasku kuće u Vlasenici.

POGUBLJEN U SUŠICI

Jezivi čin u Vlasenici: Isječenu loptu ostavili ispred kuće mučki ubijenog košarkaša Edina SalaharevićaTaj prizor Salaharević je zatekao u subotu, kada je došao da se s majstorom dogovori u vezi s renoviranjem kuće, a prema njegovom mišljenju ne radi se o slučajnosti.

Inače, Nedim danas boravi u Sarajevu, gdje se sastao i sa federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Nerinom Dizdarom.Ministar je razgovarao je s Nedimom o obnovi porodične kuće Salaharević sa spomen – sobom posvećenom upravo Edinu.

Na inicijativu ministarstva dogovorena je i uspostava nagrade “Edin Salaharević” koja će biti dodjeljivana mladim povratnicima za izvrsnost na polju sporta, kulture i obrazovanja.Podsjećamo, Nedimov brat Edin bio je košarkaš tuzlanske Slobode, s kojom je kao junior bio prvak Jugoslavije te bio juniorski reprezentativac bivše države.

Edin je, zajedno s ocem Muhamedom, ubijen u zloglasnom logoru Sušica.

klix.ba