Vlada RS-a proglasila 27. septembar Danom žalosti zbog smrti četvorice napadača na Kosovu

Vlada Republike Srpske proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog smrti četvorice napadača u terorističkom napadu na Kosovu.Odluku o proglašenju Dana žalosti Vlada RS-a je donijela na telefonskoj sjednici.

Zastave na institucijama bit će spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan bit će prilagođene Danu žalosti.jučer na Kosovu obilježen Dan žalosti zbog ubistva policajca Afrima Bunjakua kod Banjske, na sjeveru Kosova. Napadi su se dogodili oko tri sata iza ponoći 24. septembra u Banjskoj, Zvečanu, kada je Afrim Bunjaku izgubio život, a policajac Alban Rashiti je ranjen.

NA POČETKU SJEDNICE

Poslanici NSRS-a minutom šutnje odali počast “nevino ubijenim Srbima na Kosovu”Kosovska policija je u akciji uspjela eliminisati četvoricu napadača, dok su šestorica uhapšena.Današnja sjednica NSRS također je započela minutom šutnje, kako je naglašeno za “nevino ubijene Srbe na Kosovu”.Riječ je o najmanje četvorici ubijenih napadača u selu Banjska.

Oni su, zajedno sa drugim pripadnicima oružane grupe izvršili napad i na kosovsku policiju pri čemu je ubijen jedan policajac, a trojica ranjena. Nakon toga, uslijedila je akcija policije u kojoj je ubijeno i ranjeno više napadača te je zaplijenjena velika količina naoružanja.

klix.ba