Potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić rukovodio napadačima koji su ubili kosovskog policajca

Potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić, političke stranke Srba na Kosovu rukovodio je naoružanom grupom Srba koja je ubila kosovskog policajca, a još jednog ranila.Kako je jučer saopćio portal Istraga.ba Radoičić je tokom akcije ranjen, trenutno se nalazi u Srbiji na liječenju.

Njegovi dokumenti pronađeni su u zaplijenjenim automobilima.Radoičić je i ranjen te se prema posljednjim informacijama liječi u Beogradu. Inače, Radoičić je od ranije na američkoj crnoj listi.

Nakon ubistva kosovskog policajca tridesetak napadača se sklonilo u manastir u Banjskoj u kojem se nalazilo i 49 hodočasnika.Kao odgovor Specijalna jedinica kosovske policije usmrtila je četvoricu napadača, a viši njih uhapsila. Desetak napadača pobjeglo je u Srbiju, a policija je evakuisala hodočasnike.

Tokom akcije pronađena je velika količina naoružanja.Premijer Kosova Albin Kurti optužio je Srbiju da je odgovorna za organizaciju grupe naoružanih Srba.Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja srbijanskoj javnosti nije iznio dovoljno detalja iz kojih bi se moglo zaključiti ko je organizovao i naoružao spomenutu grupu. On je odgovornost prebacio na Kurtija.

klix.ba