Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  Maglajlija koji je jučer uhapšen kod Žepča izvršio samoubistvo u zeničkom zatvoru

  Maglajlija A. A. koji je jučer uhapšen u policijskoj akciji u Donjoj Golubinjoj kod Žepča pronađen je obješen u svojoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici.

  Specijalne jedinice su ga jučer uhapsile kod Žepča nakon zloupotrebe vanzavodskog dopusta sa kojeg se nije vratio.

  U tom periodu izvršio je krađu vozila, pljačku benzinske pumpe, a nakon dojave mještana Donje Golubinje uhapšen je tokom jučerašnjeg dana nakon čega je prevezen u Kazneno-popravni zavod zatvorenog tipa u Zenici.

  Kako je portalu Klix.ba potvrđeno A. A. iz Maglaja izvršio je samoubistvo vješanjem u svojoj ćeliji, a to je potvrdio i direktor zatvora Redžo Kahrić.

  “Prilikom obilaska ćelija zatvorenika, u večernjim satima, tačnije oko 1.10 sati jedan od stražara je čuo buku nakon čega je došao do ćelije gdje je zatekao zatvorenika obješenog o ručku prozora. Skinuo ga je s vješala i još uvijek je davao znakove života. Naša medicinska ekipa je došla, izvršila reanimaciju, ali nije uspjela”, kazao je Kahrić.

  Ekipa Hitne pomoći konstatovala je smrt, a pripadnici MUP-a ZDK pod rukovodstvom dežurne tužiteljice obavili su uviđaj.

  A. A. je u zeničkom zatvoru bio zbog nedozvoljenog držanja oružja, droge, ugrožavanja sigurnosti te napada na službenu osobu.

  Općinski sud u Zavidovićima mu je dao prekid kazne nakon čega se nije vratio na izdržavanje u Kazneno-popravni zavod. Policijskom akcijom je uhapšen jučer, a protekle noći izvršio je vješanje tako što je razrezao plahtu koju je vezao za ručku prozora.

  zosradio.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci