More
  spot_img

  Provaljivali na benzinske pumpe: Kuriozitet je da su na meti provalnika bile benzinske pumpe firme “Hifa Petrol”

  Policija Srednjobosanskog kantona uhapsila je tokom prethodne noći 20-godišnjeg Mesuda O. i pet godina starijeg Kerima A., obojica nastanjena na području ilidže, a zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa više krivičnih djela na području tog kantona.

  Akciji hapšenja prethodile su pojačane planske aktivnosti policije u borbi protiv imovinskih delikata na ovom području, a nakon učestalih provala na benzinskim pumpama.

  Kuriozitet je da su na meti provalnika svako malo bile benzinske pumpe firme “Hifa Petrol”.

  Zbog toga su u MUP-u SBK, na nivou Uprave policije, formirali posebne timove sačinjene od pripadnika Jedinice za specijalističku podršku, Sektora krim-policije MUP-a SBK i nadležnih policijskih stanica.

  Tako su, nakon što se sinoć oko sat iza ponoći aktivirao alarm na benzinskoj pumpi u Kaćunima, a u koju je provaljeno razbijanjem stakla na ulaznim vratima, na mjesto događaja odmah izašli specijalci Jedinice za podršku i pripadnici PS Busovača.

  Efikasnom reakcijom policije, ubrzo su pronađeni i uhapšeni osumnjičeni kod kojih su nađeni predmeti koji se dovode u vezu sa provalom na pumpu.

  • Protiv uhapšenih, za koje postoje indicije da su učestvovali u više krivičnih djela počinjenih na našem području slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji – kažu u MUP-u SBK.

  faktor.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci