More
  spot_img

  Jedan od najbogatijih Bosanaca kupio bijeljinsku firmu za 8 miliona KM


  Firma “Novi Žitopromet” iz Bijeljine prodat je firmi “Kutjevo Vinarija” iz Hrvatske, potvrdio je za “Nezavisne” Miloš Stevanović, pravni zastupnik “Pavgroda” koji je vlasnika “Novog Žitoprometa”.


  “Vlasnik firme ‘Kutjevo Vinarija’ je Enver Moralić”, kazao je Stevanović. Nezvanično se saznaje da je ovo preduzeće prodato za 3,5 do 4 miliona eura.

  Inače, kako su mediji ranije pisali, Moralić je jedan od najbogatijih Bosanaca u Hrvatskoj, pa i u cijeloj Evropi, podsjeća BiznisInfo.

  Rođen je u Kotor Varoši (BiH), srednju školu je završio u Banjoj Luci, a početkom šezdesetih na Poljoprivrednom fakultetu u Zagrebu diplomirao agronomiju.

  Kao dijete maštao je da ima mnogo zemlje, ali je ipak nakon fakulteta otišao u sasvim drugo područje. Najprije u trgovinu umjetnim gnojivom i sredstvima za zaštitu bilja, a onda u naftni biznis.

  Moralićevo poslovno carstvo danas se proteže u nekoliko zemalja. Posjeduje hemijske tvornice, rudnik nikla, vinograde, dvorce, a sve je to tek dio jedne ogromne poslovne imperije.

  biznisinfo.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci