TUZLA: Širi se snimak na kojem je grupa ljudi usred bijela dana ubila muškarca

 Tuzli je danas usred bijela dana u ulici XVIII. Hrvatske brigade dogodio se fizički napad na muškarca inicijala N. H. koji je zadobio povrede od kojih je preminuo.

Naime, njega je jučer na ulici oko 12:15 sati fizički napalo više osoba koje su kako neslužbeno saznaje Tuzlanski.ba nastanjene na području Živinica gdje su danas uhićeni, dok se za jednom osobom još uvijek traga. Svi uhićeni će nakon kriminalističke obrade u policijskim prostorijama biti predati u nadležnsot Tužiteljstva Tuzlanske županije, a izdata je naredba i za obdukcijom tijela preminulog kako bi se ustanovio točan uzrok smrti.

Počinitelji su snimljeni kako se u zelenom kombiju udaljavaju s mjesta događaja, dok se u ruci jednog od njih vidi drveni predmet kojim su najvjerovatnije muškarcu N. H. i nanesene smrtonosne povrede. Odmah po dojavi ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla brzo je stigla do povrijeđenog i započela s mjerama reanimacije uz intubaciju i terapijsku podršku na licu mjesta i za vrijeme transporta do UKC-a Tuzla. Međutim, nažalost radilo se o povredama koje su za posljedicu imale fatalan ishod.

Motiv ovog napada odnosno ubojstva za sada nije poznat, a smrtno stradali N. H. inače državljanin je Bosne i Hercegovine na semaforskom raskrižju kod nekadašnje tvornice obuće ‘Aida’ često je sudionicima u prometu za prodaju nudio papirne maramice.

hercegovina.info