Dodikove pristaše danas organizuju skup “Granica postoji” u Novom Goraždu

Miting pod motom “Granica postoji” u znak podrške predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska bit će održan danas na administrativnoj liniji u Donjoj Sopotnici u Novom Goraždu.

Skup “Granica postoji” planiran je za 17:00 sati, kada će početi okupljanje građana na putu za Donju Sopotnicu.Prethodni skup održan je 6. oktobra na administrativnoj liniji u Pelagićevu.

Osim u Pelagićevu, skupovi podrške održani su u Doboju, Lapišnici u općini Istočni Stari Grad, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Novom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Do ovakvih protesta na administrativnoj liniji između dva entiteta je došlo nakon što su zabranjeni protesti ispred državnog suda i tužilaštva koji su trebali biti održani nakon optužnice protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika.

To dovoljno govori o činjenici da protesti “Granica postoji” imaju za cilj odbranu Milorada Dodika, a ne ono za šta se građani koji protestuju predstavljaju.

Međunarodni zvaničnici su također upozorili da je riječ o režiranim okupljanjima, a što su spočitali upravo Dodiku, kao i članici Predsjedništva BiH Željki Cvijanović i drugim zvaničnicima iz RS-a.

avaz.ba