Dodik pred Stanivukovićem: Fino govori, da nije gradonačelnik ovdje bi visio na ogradi

U Banjoj Luci je večeras svečano otvoren teniski kompleks namijenjenen za turnir “Srpska open” koji će, osim Novaka Đokovića, ugostiti i ostala velika imena iz svijeta tenisa.

Prilikom otvorenja zvanice su održale govore, a među njima su bili gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

, nakon Stanivukovićevog govora, Dodik je odlučio “pecnuti” banjalučkog gradonačelnika što je izazvalo smijeh kod svih okupljenih.”Ovo je uspjeh svih nas. Da se ne bih bavio patetikom, gledam kako gradonačelnik govori, fino i saborno, i onda mislim kako je dobro da je gradonačelnik, inače da nije, on bi visio po ovim ogradama ovdje. U svakom slučaju je dobro što zajedno radimo i da je sinergija vlade i grada dovela do ovog. Pošto ima onih koji kažu da je sinergija loša stvar, a ja mislim da je dobra”, rekao je Dodik.

Kamera RTRS-a je zabilježila kako se, sjedeći u prvom redu, Stanivuković samo nasmijao ovim riječima nekada ljutog političkog protivnika.”Ovdje nije bilo ničega.

Tada smo imali hrabrost da zadamo cilj, imali smo vjeru i za četiri pet mjeseci doći do dvorane, ovog veličanstvenog trga, nove avenije i slobodno mogu reći nove razglednice grada, da je ovo nova razglednica Republike Srpske”, kazao je Stanivuković.

klix.ba