Bingo najavio isplatu 1.080 KM pomoći svim radnicima

Najveći trgovački lanac u BiH Bingo održao je danas svoju prvu press konferenciju. Na konferenciji je bilo riječi o radu grupacije koja danas broji blizu 9.000 uposlenih.

 Izvršni direktor kompanije za biznis operacije Edin Ibrahimović govorio tokom konferencije i o primanjima uposlenika grupacije u sektoru trgovine, što je tema koja je jako često u fokusu bh. javnosti.Kazao je kako su plate uposlenika Binga najviše u BiH kada je u pitanju ovaj sektor.

– Prosječna neto primanja naših uposlenika u trgovini iznosi 1.049 KM što je bruto iznos od 1.430 KM. Redovna primanja, isplata regresa, 40-osatno radno vrijeme i sve ostalo se u našoj kompaniji podrazumijeva. To je obaveza svakog poslodavca – kazao je Ibrahimović.Ibrahimović je najavio kako će sutra na račune svih uposlenika grupacije biti isplaćena pomoć od 1.080 KM.– Za ove namjene Bingo će izdvojiti blizu 10 miliona KM.

Ovaj iznos obuhvatiće neto isplate radnicima u FBiH, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu, kao i poreze i doprinose koji se na ove iznose plaćaju u RS i Brčkom – kazao je Ibrahimović.Ibrahimović je napomenuo kako je radnicima ove godine već isplaćen i regres od 350 KM.Inače konferencija je najvećim dijelom iskorištena da se izrazi zahvalnost upravo uposlenicima kompanije koji su, kako je rečeno, zajedno s upravom izgradili najveću domaću grupaciju i najvećeg domaćeg poslodavca.

avaz.ba