Bingo Group radnicima isplaćuje skoro 10 miliona KM finansijske podrške

Najveća domaća poslovna grupacija Bingo Group danas je u Sarajevu održala svoju prvu konferenciju za medije i predstavila impozantne podatke.

Ono što je najvažnije u ovom trenutku, je da ova grupacija kao najveći investitor i poslodavac u Bosni i Hercegovini, danas najavila isplatu finansijske podrške za svojih skoro 9.000 zaposlenih.

Iznos od 1.080 KM obuhvatit će neto isplate radnicima u Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu, kao i poreze i doprinose koji se na ove iznose plaćaju u RS i Brčkom.

“Ljudi su u fokusu našeg djelovanja. S njima smo izgradili najjaču domaću poslovnu grupaciju, koja je u isto vrijeme i najveći domaći investitor u državi. U budućnost idemo sa jasnom vizijom, čiji su neizostavan dio naši uposleni. Sutra će na račune naših uposlenika, koji su sa nama duže od šest mjeseci i nastavljaju graditi kompaniju, njih skoro 9.000 biti uplaćeno po 1.080 KM finansijske podrške. To znači da će Bingo kao grupacija uplatiti skoro 10 miliona KM na nivou cijele države”, izjavila je Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group.

O stalnom unapređenju uslova rada u Bingo trgovinama, ali i primanjima uposlenika grupacije, govorio je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Bingo. 

“Ponosni smo na činjenicu da naši uposlenici imaju najviša prosječna primanja u oblasti tradicionalne trgovine u BiH, koja u prosjeku iznose oko 1.049 KM neto, te 1.429,42 KM bruto. Ove godine smo uposlenicima isplatili 350 KM regresa, koji sa ovih 1.080 KM predstavljaju 1.430 KM dodatnih primanja, što je praktično i više od 13-te plate za naše radnike”, istakao je on.

Naglasio je da su plate uposlenika Binga redovna, a da se isplata regresa i 40-osatno radno vrijeme u ovoj grupaciji podrazumijeva.

Na konferenciji je izražena zahvalnost upravo uposlenicima kompanije koji su, kako je rečeno, zajedno s upravom izgradili najveću domaću grupaciju i najvećeg domaćeg poslodavca.

Da je neupitan ekonomski doprinos grupacije sveukupnoj ekonomiji BiH pokazuje podatak da godišnje Bingo Group uplati preko 51 milion KM poreza i doprinosa direktno vezanih za platu, od kojih je 25 miliona KM doprinosa za penziono i invalidsko osiguranje, a skoro 18 miliona KM doprinosa za zdravstveno osiguranje.