Bh. državljanin poginuo na magistrali: Stali da odmore, na proširenju ga udario automobil

28-godišnji državljanin BiH je stradao na mjestu, njegova supruga je zadobila povrede, dok je beba, srećom, ostala nepovrijeđena – Povrijeđen je i vozač BMW-a koji je usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad upravljačem…

Na dionici Jadranske magistrale između Ploča i Makarske, u mjestu Baćina, jutros se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 28-godišnji državljanin BiH.

Stradali bh. državljanin je, kako saznajemo sa područja Gračanice. Radio je u Sloveniji, a sa suprugom i bebom je krenuo na more.

Nesreća se, kako je potvrđeno iz PU dubrovačko-neretvanske, dogodila u 5:45 sati.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji državljanin Kosova, krećući se iz smjera Splita u smjeru Dubrovnika, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad osobnim vozilom njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao i izlaskom iz desnog zavoja prešao na suprotnu kolničku traku, a potom i na makadamskio proširenje uz cestu.U navedenom kretanju udario je u 28-godišnjeg državljanina BiH koji se prethodno zaustavio na spomenuto makadamsko proširenje s osobnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka i stajao pored vozila kojim je upravljao. Nakon udara u pješaka, vozilo njemačkih registarskih oznaka sletjelo je u provaliju na dubinu od oko 2 metra. 

oslobodjenje.ba