Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  Zvanične informacije iz Tešnja!

  “Jutros je održan sastanak Općinskog načelnika sa direktorom Doma zdravlja, epidemiologom…” – stoji u saopštenju Općinskog načelnika, Suada Huskića. “Tema sastanka je bila zdravstveno –epidemiološka situacija na području općine Tešanj.”

  “Na prostoru općine Tešanj od 21.maja potvrđeno je 108 pozitivnih slučajeva na corona virus i to uglavnom iz jednog klastera. Posljednjih 48 sati testirano su ukupno 62 osobe i nalazi su potvrdili prisustvo virusa kod 3 osobe. Iako se u Tešnju i dalje vrši veliki broj testiranja u odnosu na Federaciju BiH i okruženje, evidentno je da se smanjuje broj novih slučajeva pozitivnih na korona virus. Zdravstveno stanje pacijenata je dobro.

  Usaglašene su naredne mjere sanitarne inspekcije i zdravstvenih ustanova u pogledu upućivanja pacijenata na hospitalizaciju i provođenja takvih mjera, po potrebi i naredbom i uz asistenciju policije.

  Zbog različitih informacija koje se pojavljuju u javnosti, čak i od različitih institucija i dužnosnika, često netačno ili neprecizno, usaglašen je dalji način informisanja javnosti, pa i institucija. Jučerašnje informisanje javnosti od Kantonalnog štaba o smrti našeg sugrađanina i svim okolnostima smatramo nepreciznim i u neprimjerenom obliku.”

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci