Zmajevi večeras u Lisabonu traže čudo protiv moćnog Portugala

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u Lisabonu protiv Portugala igrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Euro.

Zmajevi će na kultnom Da Luzu imati najteži ispit u ovim kvalifikacijama s obzirom da je Portugal apsolutni favorit u večerašnjem duelu.

Izabranici Faruka Hadžibegića su u prva dva kola ostvarili jednu pobjedu i jedan poraz. U prvom kolu Zmajevi su u Zenici pobijedili Island s 3:0, a u drugom su poraženi na gostovanju u Slovačkoj rezultatom 2:0.

Selektor Portugala Roberto Martinez može računati na sve najveće zvijezde, od Cristiana Ronalda, preko Bernarda Silve, Brune Fernandesa, Joaoa Felixa, Rafaela Leaoa, Rubena Diasa, pa sve do veterana Pepea koji i u 41. godini igra na vrhunskom nivou, te nema sumnje kako Zmajevi na Da Luz dolaze u ulozi autsajdera.S druge strane Zmajevi su oslabljeni neigranjem trojice standardnih prvotimaca Radeta Krunića, Ermedina Demirovića i Dennisa Hadžikadunića.

Vrlo je teško spremati ekipu bez tri standradna igrača. Portugal je jedan od favorita u evropskom nogometu, ali ne bojimo se nikoga i pokušat ćemo napraviti sve što možemo. Naš cilj je da budemo među prve dvije ekipe u novembru. Prema mojoj procjeni tada će se stvari rješavati.

Zadovoljan sam atmosferom u ekipi, a sigurno će biti zadovoljstvo igrati pred 80.000 gledalaca u Lisabonu. Niko više ne želi da se ponove oscilacije s prethodne dvije utakmice, a mislim da imamo kapaciteta, talenta i želje da napravimo dobar rezultat”, rekao je selektor Hadžibegić.

No, nije samo snaga Portugala i povrede trojice Zmajeva ono što zabrinjava Hadžibegića.Naime, naši igrači su se psihički iscrpili na samom putu ka Lisabonu. Trebali su poletjeti u 12:40 sati, no let je dva puta odgađan i sa sedam sati zakašnjenja su krenuli s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te zbog toga nisu odgradili ni trening na Da Luzu.

LET ODGAĐAN DVA PUTA

Zmajevi nakon više od sedam sati čekanja odletjeli za Lisabon uoči sutrašnjeg duela s PortugalomIpak, svi igrači vjeruju u iznenađenje i poručili su da će dati sve od sebe da ostvare dobar rezultat.Sve informacije iz Lisabona ćete moći ekskluzivno pročitati na portalu Klix.ba s obzirom da je će i reporter našeg portala biti u glavnom gradu Portugala.Susret Portugal – BiH se igra u subotu s početkom u 20:45 sati uz direktan TV prijenos na kanalu BHRT, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Tri dana kasnije Zmajevi će ugostiti Luksemburg u Zenici.

Klix.ba