Hala firme Bosniakop u Usori u potpunosti izgorjela, radnici ne znaju šta dalje

Požar na hali firme Bosniakop u Usori ugašen je tokom noći, a vatrogasne ekipe su dežurale i u jutarnjim satima. Šteta je višemilionska, a kada će biti sve obnovljeno i proizvodnja obnovljena još nije poznato.

U poslovnoj zoni Žabljak, Općina Usora, sinoć je izbio požar u proizvodnoj hali firme Bosniakop. Nakon neprospavane noći vatrogasaca i radnika ispred hale smo zatekli poglede u nebo i nevjericu da je u potpunosti izgorjelo mjesto u kojem su radili 11 godina.

Bosniakop se bavila s više djelatnosti, a do temelja je izgorjela hala u kojoj se proizvodila sanitarija za toalet i to posebne daske za wc školjke koje su se izvozile van BiH.Vlasnici hale su nam kazali da je teško govoriti o procjenjenoj šteti, a sudeći po onome što je vatra ostavila iza sebe te vremenu koji će biti potreban za oporavak šteta je višemilionska.

Radnici koji si protekle noći gasili požar teško su išta mogli reći. Na pitanje šta dalje i kako, nisu imali adekvatan odgovor tako da je sudbina 40-ak radnika još uvijek neizvjesna.

Tužitelji i policija jutros su obavili uviđaj , a uzrok požara još uvijek nije poznat. Zasigurno je da će pomoć vlasti kako kantonalnih tako i Federalnih biti neophodna kako bi se šteta što prije sanirala te radnici vratili u pogone i nastavili proizvodnju.

Klix.ba