Zmajevi teškom mukom savladali slabašni Lihtenštajn i ostali u igri za EURO

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je večeras u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Lihtenštajna rezultatom 2:1.Pobjeda kojoj se nismo obradovali. Kratak je opis ove izuzetno dosadne i nesadržajne utakmice.Tri boda na povratničkom debiju selektora Mehe Kodre jedino su ono što je bitno u ovoj utakmici.

Na igru, ako je uopšte i bilo, treba što prije zaboraviti.KVALIFIKACIJE ZA EPTok utakmice: BiH – Lihtenštajn 2:1Sva sreća da smo poveli već u 180. sekundi ove utakmice kada je mrežu rivala načeo naš najbolji strijelac i igrač svih vremena, Edin Džeko.Bilbija je smirio jednu loptu u šesnaestercu i ostavio je napadaču Fenerbahčea, a ovaj je rutinski pospremio u mrežu.

Svega 15 minuta kasnije postigli smo novi gol za koji je ponovo najzaslužniji bio Džeko. Ponovo ga je Bilbija uposlio, a bizaran autogol postigao defanzivac Lihtenštajna Luchinger koji je nespretno zahvatio loptu i poslao je u vlastitu mrežu.Vodstvo od 2:0 kao da je uspavalo bh. tim koji je nakon toga mislio kako će ovo biti puko odrađivanje posla. Ipak, amateri iz Lihtenštajna nisu mislili tako.KVALIFIKACIJE ZA EPVIP loža Bilinog polja:

Brojne poznate ličnosti došle podržati ZmajeveJedan od najboljih golova u historiji ove reprezentacije postigao je Wolfinger je nakon odbijene lopte poslije kornera uhvatio volej sa preko 20 metara iz prve i pogodio je same rašlje.Bio je to potez koji je zaledio Bilino polje i koji je zenička publika pozdravila aplauzima. Zasluženo, reklo bi se.Nakon toga kao da se nije igralo.

Naši igrači su djelovali kao da ih je neko natjerao da igraju do kraja utakmice, dok gosti sa druge strane jednostavno nisu imali kvaliteta da nešto značajnije urade.U 61. minuti Beck je sa 20 metara silovito opalio, ali je to otišlo ravno u dobro postavljenog Šehića. Bilo je to sve od 200. selekcije na planeti Zemlji.Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.baZmajevi su u čitavom drugom dijelu imali imali tek jedan ozbiljan “izlet” pred golom gostiju, kada je Bilbija zakasnio na ubačaj Demirovića.

Ostatak meča nije vrijedan pomena pa je ostalo 2:1 za naš tim koji je tako teškom mukom upisao tek drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama kojom smo stigli do 6. osvojenog boda.

klix.ba