ZIMSKA OPREMA OD DANAS PA DO 1. APRILA NAREDNE GODINE OBAVEZNA JE U BIH

S padom temperature tokom zime dolazi i do snijega i leda na kolovozu, kada zimske službe posipaju so po kolovozu, što značajno može naštetiti vozilu ukoliko se ne pere redovno. Prilikom pranja posebnu pažnju treba posvetiti podvozju vozila

. Ukoliko na vozilu postoje neka oštećenja na karoseriji, potrebno je njihovo saniranje kako ne bi došlo do širenja korozije i rđanja.ServisUkoliko želite bezbrižno ući u zimu i smanjiti mogućnost potencijalnih problema, najbolje je vozilo odvesti na kontrolni servis i pregled kod stručne osobe u ovlaštenom ili specijalizovanom servisu.

Kod vozila sa benzinskim motorima obratite pažnju na sistem za paljenje i ubrizgavanje, jer će korozija ili dotrajalost tih sistema onesposobiti vozilo čim zahladi. Kod vozila sa dizel-motorima obratite pažnju na ispravnost grijača motora, filtera goriva, kompresiju i dihtunge motora, jer ako je ijedan od ovih elemenata dotrajao ili izvan funkcije, vozilo neće upaliti.

Ono što bi još bilo poželjno zamijeniti jesu dotrajali gumeni elementi na vozilu, koji u zimskim uslovima veoma često pucaju i mogu dovesti do neželjene štete na vozilu.

CHI