Žestok obračun Vukanovića i Stevandića: Nije ti ovo crveni kombi, ’92 i Bošnjaci koje si maltretirao

Prilikom izlaganja ministrice finansija entiteta Republika Srpska Zore Vidović došlo je do žestokog obračuna između zastupnika Nebojše Vukanovića i predsjednika NSRS Nenada Stevandića.O

bračun je zaustavljen nakon što je Stevandić naredio da se Vukanović izbaci iz sale skupštine zajedno sa svojim kolegom Đorđom Vučinićem.No obračun je nastavljen na press konferenciji Stevandića koju je Vukanović prekinuo.Žestok obračun Vukanovića i Stevandića:

Nije ti ovo crveni kombi, 92′ i Bošnjaci koje si maltretirao00:00/02:06Izvor: Nebojša Vukanović/Youtube”

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zestok-obracun-vukanovica-i-stevandica-nije-ti-ovo-crveni-kombi-92-i-bosnjaci-koje-si-maltretirao/230720079#brid_cp_Brid_89854385

Šta ti glumiš ovdje, nije ti ovo crveni kombi i 1992 godina. Nećeš ovdje biti mangup, nećeš glumit ovdje mangupa je li ti jasno!”, kazao je Vukanović.Dodao je kako Stevandić ne želi da komunicira ni skim i da ne može na taj način rukovoditi skupštinom”Ovo je moja kuća, imam više glasova od tebe. Misliš da smo mi Bošnjaci u Kotor Varoši kojima ćeš upadati u kuću i maltretirati ih”, kazao je Vukanović.Nakon incidenta dodao je da je sve usmjereno protiv njegovog kluba jer su uputili apelaciju Ustavnom sudu RS protiv njega.”

Trpimo divljaštvo, primitivizam Nenada Stevandića, njegove ruke su prljave do lakata. On ima pik na nas iz LPR, jer smo podnijeli apelaciju Ustavnom sudu RS protiv njega. On izvrće riječi, bahato se ophodi”, kazao je Vukanović nakon incidenta.

klix.ba