Zeničanka Amina Smriko za pomoć narodu Palestine donirala više od 40.000 KM

Fitnes trenerica Amina Smriko-Gluhić iz Zenice u proteklom periodu realizovala je akciju pomoći za Palestinu gdje je kroz projekt “Revolution by Amina” prikupila i donirala više od 40.000 KM pomoći za Palestinu.

Svoj projekt “Revolution by Amina” pokrenula je prije četiri godine te je baziran na online i uživo treninzima s ciljem poboljšanja cjelokupnog psihofizičkog zdravlja žena s obzirom da su u tim uključeni brojni stručnjaci.

S obzirom na sva dešavanja u Palestini, prije samo nekoliko dana, nakon razmišljanja kako pomoći konkretno narodu Palestine, pokrenula je akciju prikupljanja pomoći na jedinstven način tako što je svu mjesečnu članarinu donirala u to ime.

Do sada je skupila i donirala više od 40.000 KM, a naglasila je da je nije iznenađena jer je znala “kakvim je gospođetinama okružena.””Ne mogu reći da sam iznenađena jer sam znala da oko sebe imam divne žene, gospođetine, a srce mi je puno kada znam da ćemo uspjeti pomoći barem koliko-toliko onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Ponosna sam štosam uspjela motivisati i druge da se odluče na udjeljivanje onoga što imamo. Jer, naše je samo onoliko koliko damo”, zaključila je Smriko za Klix.ba.

klix