Zatvor u Vojkovićima pun kao šibica

Državni zatvor u Vojkovićima pun je osoba koje je Tužilaštvo BiH u posljednjih nekoliko mjeseci pohapsilo zbog istraga u vezi sa Sky aplikacijom.

Zatvor u Vojkovićima pun kao šibica
Zatvor u Vojkovićima pun kao šibica

Trenutno, kako stoje stvari, nema mjesta za sve uhapšene članove narkomafije. A tek je krenulo. U pritvoru su Admir Arnautović  Šmrk i njegov saradnik Adnan Maglić. Već mjesecima su pritvoreni i Keljmendijevi saradnici Anel Sejfović, Ajlin Ahmić i Adi Nukić.

Svoju ćeliju zadužio je i narkobos Milan Matković iz Trebinja. Zajedno s njim uhapšeno je pet osoba. Nedavno je uhapšen i njegov prijatelj Dražen Šiniković, ali i policajac MUP-a HNK Miroslav Čalija. Prije nekoliko dana prebačen je i sarajevski advokat Zlatko  Ibrišimović, ali i policajac MUP-a KS Amer Selak.

Uskoro bi u Vojkoviće trebao i Stojnić. Ranije je skoro pola godine bio pritvoren Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića, ali se brani sa slobode. Za manje od pola godine zbog Skya je uhapšeno više od 100 osoba, od toga 14 policajaca. Nedavno je prebačen i narkodiler -Dario Jekić.

AVAZ