Pomozimo ocu malenog Maida: Azrudinu Krajinoviću je potrebna pomoć

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Azrudina Krajnovića, 27-godišnjeg oca malenog Maida koji je izgubio ruku u saobraćajnoj nesreći. Pozivom na humanitarni broj 17047 donirate 2 KM za njegovu novu bioničku ruku, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Pomozimo ocu malenog Maida: Azrudinu Krajinoviću je potrebna pomoć
Pomozimo ocu malenog Maida: Azrudinu Krajinoviću je potrebna pomoć

Azrudin je u junu mjesecu tekuće godine, dok se pripremao za srebrenički biciklistički maraton doživio saobraćajnu nesreću koju je skrivio nesavjesni vozač i prouzrokovao strašni gubitak za Azrudina koji je bio u komi pet dana i kojem je nakon velike borbe i više operacija amputirana lijeva ruka.

Kako bi ovaj mladi čovjek mogao u budućnosti privređivati za svoju porodicu neophodna mu je podlakatna transradialna mioelektronska proteza sa šakom koja u Srbiji košta 50.326 eura.

Njegova porodica, prijatelji i sugrađani iz Gradačca prikupili su 33.234 eura, a Pomozi.ba organizacija želi prikupiti ostatak novca u iznosu od 17.092 eura.

Osigurajmo ljepšu budućnost za ovog mladog čovjeka i njegovu divnu porodicu. Osim poziva na broj 17047, Azrudinu možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih transakcijskih računa Udruženja Pomozi.ba, saopćeno je iz Udruženja.

AVAZ