Zašto Hakimi prvo trči majci, pa tek onda supruzi? Životna priča ove žene ledi krv u venama

Achraf Hakimi je igrač svjetske klase. Da nije tako ne bi Inter i PSG kombinovano njegov igrački karton platili više od 100 miliona eura. Sjajni desni bek briljira na Svjetskom prvenstvu sa svojim Marokom, a nakon svake pobjede prvo u zagrljaj otrči svojoj majci.

A. Čaušević

Gospođa Saida Mouh je do sada bila nepoznata većini ljubitelja fudbala, a zahvaljujući svom sinu stekla je planetarnu slavu posebice nakon briljantnih izdanja Maroka na Mundijalu u Kataru.

Njena životna priča je zaista srceparajuća i šta je sve žrtvovala za svog sina zagrljaj i poljubac su najmanje što za nju može učiniti Achraf.

Saida i njen muž Hasan su u ranim 20-im godinam doputovali u Španiju za boljim životom. I Achraf se rodio u toj zemlji, ali od malena je odgojen da za njega postoje samo Lavovi Atlasa.

Sve su žrtvovali za uspjeh svog sina i pobrinula se da Achraf osjeti majčinu ljubav na nabjolji mogući način.

Sjajni fudbaler PSG-a je svojevremeno otkrio da je bila spremna na bilo kakav posao samo da svojoj djeci omogući koliko-toliko normalne uslove.

Hakimi je ispričao da je njegova majka čistila kuće i radila mnoge druge poslove koje neki smatraju ponižavajućim samo da bi na čast na i pošten način donijela dinar u svoj dom.”

Mama je bila čistačica, čistila je kuće, a otac ulični prodavač. Mi dolazimo iz skromne porodice koja je teško zarađivala za život.

Igranje fudbala je za mene bio san, oni su se žrtvovali za mene, a sada se ja žrtvujem za njih. Bili smo veoma siromašni i ja se borim za njih”, ispričao je Hakimi.Osim Achrafa, Hasan i Saida imaju još dvoje djece i to sestru Widad i brata Nabila koji su njegova velika podrška.

U braku sa Hibaom AboukHakimi je u već neko vrijeme u braku sa tuniskom manekenkom Hiba Abouk. Ovaj par ima dva sina koji su rođeni 2020. i 2022. godine.

Hiba je redovan gost na mečevima Svjetskog prvenstva u Kataru, a na jednom snimku joj je zasmetalo što njen odabranik prvo u zagrljaj trči majci pa tek onda supruzi.

Hakimiju su te kritike bile simpatične i samo se nasmijao. Da li je primio kritike k znanju vidjet ćemo u srijedu, ali pod uslovom da Marokanci naprave novo čudo i izbace favorizovani Maroko.

sportsport.ba