Vučić ima “objašnjenje” zašto je sjedio sam u Davosu: Molili su me da sjednem u prvi red, nisam htio

Fotografija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s panela o Zapadnom Balkanu u Davosu izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama. Predsjednik je u izjavi za medije rekao da su ga zamolili da sjedne u prvi red, ali on nije htio.

Tamo sam birao gdje ću sjediti, a iako su me tri puta tražili da dođem u prvi red, nisam htio. Ali to je jedna od stvari koje smatram zabavnim. Kad imate teške razgovore, i kad bolje razmislite, za mene je to dio dobre zabave.

Zašto? Pa kad vidite da politički protivnici nemaju što reći o vašem radu, rezultatima, znanju jezika, onda misle da su se nečega dočepali, misleći da su svi površni kao i oni”, rekao je Vučić.Dodao je kako mu je svejedno gdje će sjediti.”

To nije suština i da ćete učitelju da se dopadnete, ako sjedite u prvom redu – već je pitanje vašeg znanja”, rekao je Vučić.Vučić je istakao da nije “jadnik, bijednik i nesretnik” koga treba žaliti.

[RELATED]/230119094[/RELATED]Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu o Zapadnom Balkanu, održanom u okviru Vijeća ekonomskog foruma u Davosu sjedio je izdvojeno od svih lidera i sam.

Na panelu su bili prisutni lideri sa Zapadnog Balkana, uključujući i premijera Kosova Albina Kurtija.

klix.ba