Velika akcija sarajevske policije, pretresi na više lokacija zbog organizovanog kriminala

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo provode operativnu akciju na području Općine Vogošća, tačnije u jednom ugostiteljskom objektu.

Kako Klix.ba saznaje, pretresi se vrše na više od deset lokacija u Kantonu Sarajevo, ali i van tog područja.Radi se o aktivnostima koje policija provodi po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a pretresi se vrše na više od deset lokacija.

Akcija je dobila kodni naziv “Kum”, a provodi se uz pomoć Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA BiH).Neke od lokacija su na području Općine Vogošća, tačnije Hotel Roya, kako je to zabilježio i fotoreporter Klix.ba. Osim toga, u toku su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na području općina Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad.

U saradnji sa MUP-om RS, pretresi se provode na više lokacija i u tom entitetu.Inače, akcijom je obuhvaćen i Fikret Kajević koji je u vlasništvu upravo Hotela Royal.”

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva ‘Kum’ sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela organiziranog kriminala, povezanog s neovlaštenim prometom opojnih droga i oružja”, saopćeno je

.O detaljima same akcije, tome da li ima uhapšenih osoba i oduzetih materijalnih dokaza koji se mogu dovesti u vezu sa ovom akcijom, više informacija bit će poznato naknadno.

klix