BIH

Slovenac Branimir Škarja u Velikoj Kladuši prešao na islam, evo koje je ime odabrao

Pred svojom porodicom, prijateljima, svjedocima i džematlijama, Branimir je s ponosom posvjedočio svoju pripadnost islamu, izgovarajući riječi Šehadeta. Taj poseban čin označava prelazak osobe na islam i svjedoči o njihovoj vjeri i posvećenosti novoj životnoj stazi, piše portal Krajina.

Njegova odluka izazvala je radost i sreću među prisutnima, a posebno među muslimanskom zajednicom koja ga je srdačno dočekala u svoje redove. Nakon što je Branimir izrekao Šehadet, uslijedilo je čestitanje novom bratu po vjeri, Bahrudinu – ime koje je odabrao za sebe u islamu.

Ovaj događaj predstavlja važan trenutak za sve prisutne, jer pokazuje snagu vjere i odlučnost pojedinca da prihvati islam kao svoju vjeru. To također naglašava otvorenost i duh zajedništva unutar muslimanske zajednice u Velikoj Kladuši, koja je sa radošću prihvatila novog člana.Ovo je svakako poseban trenutak za Branimira, koji je pronašao svoj put u islamu i koji će započeti novo poglavlje u svom duhovnom životu.

Ovo je svakako poseban trenutak za Branimira, koji je pronašao svoj put u islamu i koji će započeti novo poglavlje u svom duhovnom životu.

haber.ba

BIH
BIH