More
  spot_img

  Usame Zukorlić, nakon izbora za potpredsjednika Skupštine Srbije: Nastavljamo muftijin put


  Usame Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja i sin njenog osnivača rahmetli muftije Muamera Zukorlića, jučer je izabran za potpredsjednika Skupštine Srbije. U svojoj prvoj reakciji naveo je da izabrani dužnosnici moraju biti predstavnici svih naroda bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost, te najavio korake na jačanju Sandžaka, ali i cijele Srbije.

  Infrastrukturni projekti

  – Ovaj izbor je za Bošnjake i naše glasače značajan iz razloga što smo dobili značajnu poziciju sa koje ćemo imati utjecaj u daljnjem političkom djelovanju u Srbiji. Meni lično ovo povjerenje je važno jer je to dužnost koju je obnašao rahmetli muftija. Nastavljamo njegov put – kazao je Zukorlić za portal “Avaza”.

  On dodaje kako će sa kadrovima Stranke pravde i pomirenja nastaviti politiku muftije Zukorlića.

   U jednom od posljednjih govora u Skupštini rahmetli Muftija je kazao da smo mi “uvijek partneri, nikad poltroni i nikad primitivci”. Sljedeći korak je imenovanje Vlade i pozicioniranje kadrova Stranke pravde i pomirenja u toj Vladi, u kojoj očekujemo pozicije s kojih ćemo da utičemo na podizanje stepena prava nacionalnih zajednica u ovoj državi, ali i pozicije s kojima ćemo doprinijeti brzoj realizaciji velikih infrastrukturnih projekata za Sandžak, kao što su autoput, gasovod, pruga, klinički centar i aerodrom – ističe Zukorlić.

  Želimo bolje odnose Srbije i BiH

  Na pitanje da li će učestvovati u novoj Vladi Srbije rekao je:

  – U prvoj rundi pregovora smo dobili pozicije u Narodnoj Skupštini a u drugoj rundi ćemo dogovorati i eventualne pozicije u Vladi Srbije.

  Kada je riječ o odnosima sa BiH, Zukorlić kaže da oni trebaju biti bolji.

  – Mi insistiramo da državni vrh Republike Srbije poštuje državu Bosnu i Hercegovinu. Želimo bolje odnose dvije države i radit ćemo na tome – ističe Usame Zukorlić, potpredsjednik Skupštine Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja.

  AVAZ  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci