U septembru 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2023.

Međunarodni sajam privrede u Tešnju, kao jedna od najpoznatnijih i najznačajnijih privrednih manifestacija u Bosni i Hercegovini, predstavlja izvrsnu platformu za povezivanje, ne samo privrednog sektora nego i gradova, kao i regiona, a taj značaj sve više prepoznaju i institucije vlasti, kao i šira javnost.Iz navedenog razloga Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah–Tešanj, kao organizator, iz godine u godinu postavlja najviše standarde prilikom organizacije sajamske manifestacije.

Krenuvši u proces organizacije Sajma,  Upravni odbor Udruženja je donio odluku da se nakon prošlogodišnjeg održavanja manifestacije u septembru, održavanje 17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH u 2023. godini održi u tradicionalnom vremenskom periodu, korištenom prije pandemije Covid-a, u mjesecu maju.

Sve aktivnosti su vodile u pravcu te odluke, međutim, tokom samih priprema promijenjene su okolnosti, koje su preusmjerile tok dešavanja same organizacije. Naime, svima su dobro poznate aktivnosti otpočetih građevinskih radova na izgradnji trase koridora VC koji dobrim dijelom prolazi kroz općinu Tešanj i susjedne općine.

Dosadašnja lokacija sajmišta je ustupljena izvođačima radova na koridoru, što je rezultiralo promjenom lokacije za održavanje sajma. Time uslovljena organizacija sajma, predstavlja tehnički, organizacijski, i sigurnosni rizik, kao i poslovno neprihvatljiv izazov.Shodno procjeni situacije, Upravni odbor je zaključio da bi navedeni objektivni razlozi otežali, i nepovoljno uticali na samu organizaciju, kao i pristup velikom broju zainteresovanih učesnika,  što bi sajamsku manifestaciju dovelo do nivoa koji ne bi zadovoljio visoko postavljene standarde, kao i primarne ciljeve Organizatora, a to jeste afirmacija pozitivnih privrednih procesa kroz organizaciju najznačajnije privredne manifestacije u Bosni i Hercegovini, što Udruženje privrednika kao nosilac projekta, i tešanjska privreda zaslužuju.

S ciljem stvaranja najkvalitetnijih preduslova za organizaciju vrhunske manifestacije, ovim putem obavještavamo javnost, saradnike, kao i učesnike da je zbog objektivnih razloga tehničke prirode, donesena Odluka o pomjeranju termina održavanja 17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2023 za period od 27.-30. septembra 2023.godine.

O daljnim aktivnostima, organizaciji i pratećim sadržajima, kao i prijavnim materijalima, Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah–Tešanj će blagovremeno informisati zainteresovane.

Vjerujemo da ćete, kao i do sada, biti dio najznačajnije privredne manifestacije u Bosni i Hercegovini, i dati svoj doprinos razvoju i širenju pozitivnih privrednih procesa.

Radio zos