Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  U posljedna 72 sata rođene tri bebe

  Red.brojVRSTA INFORMACIJEDNEVNO STANJE 
  1.Prirodne nepogode i druge pojave i događajiProfesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) je u protekla 72 sata intervenisala 2 puta i to:-Dana 18.09.2020. godine u 22:49 sati PVJ je intervenisala u naselju Marin Han kojom prilikom je došlo do udara putničkog vozila u rasvjetni stub. Nije vršena tehnička intervencija obzirom da su putnici evakuirani iz vozila.-Dana 20.09.2020. godine u 06:46 sati ekipa PVJ je intervenisala u naseljenom mjestu Kotlanice kojom prilikom je gorila stolarska radnja.  Prouzrokovana je materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.I
  2.Stanje puteva Magistralni put M-17Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi.Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh.Lokalni putevi: suhi.Saobraćaj se odvija po suhim  putevima i bez posebnih ograničenja. 
  3.Klimatološki i drugi uslovi Stanje u 08:00 sati: vedro i sunčano sa maglom;-Temperatura zraka u 08:00 sati: 13ºC;           -Relativna vlažnost:100%;-Relativni pritisak: 1018,0 mbar;-Pravac i brzina vjetra: – m/s;-Količina padavina za protekla 24 sata: – lit/m2;-Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA- U granicama normalnog.  TEŠANJKA –Ispod normalnog. Vodostaj Usore jutros je iznosio 66 cm. 
  4.Informacije iz Policijske uprave U protekla 72 sata na području općine evidentirane su:-          2 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede i–          10 prijava građana.  
  5.Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela -Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 78 intervencija, od toga 4 zbog povreda. U bolnicu su upućene 22osobe.Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 72 sata rođene su 2 muške i 1 ženska beba. 
  6.Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih vezaELEKTRIČNA ENERGIJA –Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas će bez električne energije biti trafo područje Zanatski centar Jelah, od 10:00 do 14:30 sati, a povremeno i trafo područje Kotlanice Donje.VODA- Snabdjevanje vodom korisnika vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo jutros se vrši uredno i ista zadovoljava  zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
  TELEFONSKE VEZE-  Uredno funkcionišu.
   
  7.Ostale informacije/

  foto: ilustracija

  antena radio

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci