More
  spot_img

  Tukao ženu dok je držala bebu u naručju: Odbijen zahtjev da se brani sa slobode


  Krivično vanpretresno vijeće Osnovnog suda u Novom Sadu odbilo je žalbu branioca osumnjičenog A. G. (23) iz Novog Sada izjavljenu protiv rješenja sudije za prethodni postupak kojim je osumnjičenom određen pritvor, a za kojeg postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici.

  – Krivično vanpretresno vijeće ovog suda smatra da je sudija za prethodni postupak pravilno našao da u konkretnom slučaju stoje razlozi za određivanje pritvora jer bi boravkom na slobodi, osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo, zbog čega je žalba njegovog branioca odbijena kao neosnovana – saopćeno je iz Službe za informisanje Osnovnog suda u Novom Sadu.

  Podsjećamo, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu je osumnjičenom A. G. (23) iz Novog Sada, koji se tereti za izvršenje krivičnog djela nasilje u porodici, odredio pritvor u trajanju do trideset dana. Pritvor je određen nakon saslušanja osumnjičenog, i to iz razloga što sud smatra da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

  Tukao ženu dok je držala bebu u naručju: Odbijen zahtjev da se brani sa slobode
  Tukao ženu dok je držala bebu u naručju: Odbijen zahtjev da se brani sa slobode

  Pritvor po ovom rješenju može trajati do dana 6. jula, a protiv sudske odluke o pritvoru, osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe vanpretresnom vijeću Osnovnog suda u Novom Sadu.

  A. G. (23) iz Novog Sada, uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici na štetu nevjenčane supruge D. T. (28) iz Novog Sada. Snimak brutalnog nasilja nad ženom osvanuo je na društvenim mrežama i naišao je na oštru osudu javnosti. Komšije su vidjele da muškarac tuče ženu, dok drži malo dijete u naručju i odmah su pozvale policiju, a patrola je brzo došla u Ćipranovu ulicu u Novom Sadu.

  AVAZ  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci