More
  spot_img

  Pokušaj ubistva u Hrasnici: Zbog svađe oko cirkulara bacili mu dvije bombe od kojih se jedna nije aktivirala


  Pred sutkinjom Kantonalnog sud u Sarajevu Rozitom Šimić danas je održano ročište na kojem je  razmatran prijedlog Tužilaštva KS za određivanje jednomjesečnog pritvora Vedadu Rožajcu i Erminu Čuriću osumnjičenima za pokušaj ubistva Elvedina Hodžića u subotu u Hrasnici, kao i za Nedima Muzura koji se tereti za za nedozvoljeno držanje oružja. 

  Sve odbrane su se protivile prijedlogu

  Tužiteljica Maja Pašić zatražila je pritvor zbog utjecaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela. Ona je također naglasila da će doći do proširenja istrage u odnosu na druge osobe.

  Sve odbrane su se protivile prijedlogu za određivanje pritvora. Advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Vedada Rožajca istakao je da njegov branjenik u cijelosti negira izvršenje krivičnog djela, te da i iz subjektivnih i objektivnih dokaza ne proizilazi da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

  Advokat Selman Zijadić istako je da Ermin Čurić osporava bacanje bombi na kuću Hodžića, te da se ne može teretiti za nedozvoljeno držanje oružja jer je kod njega nađen pištolj.

  Dijana Hasić koja zastupa Nedima Muzura istakla je da je većina svjedoka već saslušana u istrazi, te da je policija izuzela oružje koje je pronađeno te zbog toga nema opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

  Odluku o pritvoru sutkinja Šimić će naknadno donijeti.

  Kako “Avaz” saznaje, napad na kuću Elvedina Hodžića Hrasnici desio se 11. juna u 2.30 sati u noći. Na stan porodice Hodžić koji se nalazi u prizemlju kuće bačene su dvije bombe. Jedna je ubačena u sobu u kojoj je bio Hodžić, a koja se nije aktivirala. Druga bomba je eksplodirala ispred stana.

  Prije lomljave stakla čuo glas Vedada Rožajca

  Hodžić je istražiteljima izjavio da je prije lomljave stakla čuo glas Vedada Rožajca koji je rekao “Tri, četiri, sad”. Navodno je Čurić tom prilikom Vedadu čuvao stražu.

  Oštećeni Hodžić dobro poznaje trojicu uhapšenih jer se s njima jedno vrijeme družio, a svađa s Vedadom je izbila zbog cirkulara za drva koji je Hodžić dao Nedimu, a poslije je saznao da je kod Vedada. Istražiteljima je kazao da mu je Vedad 7. juna prijetio i poslao mu poruku “da ne priča da je cirkular kod njega i da se čuva”.

  Pokušaj ubistva u Hrasnici: Zbog svađe oko cirkulara bacili mu dvije bombe od kojih se jedna nije aktivirala
  Pokušaj ubistva u Hrasnici: Zbog svađe oko cirkulara bacili mu dvije bombe od kojih se jedna nije aktivirala

  izvor : avaz.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci