More
  spot_img

  TEŠANJ: Muškarac preminuo od moždanog udara

  U Zeničko-dobojskom kantonu zabilježen je prvi smrtni slučaj pacijenta koji je bio zaražen koronavirusom. Kako je za Klix.ba potvrdio direktor Doma zdravlja Tešanj Amir Dujišić, pacijent je preminuo od moždanog udara, a naknadno je utvrđeno da je bio pozitivan na koronavirus.Dujišić je kazao da se radi o muškarcu čiji je sin bio pozitivan na koronavirus te da je na preporuku Higijensko-epidemološke službe uzet bris te se pokazalo da je pacijent bio koronavirus pozitivan.

  “On je preminuo od moždanog udara, ali je veoma bitno naglasiti da se nije javljao sa simptomima koronavirus infekcije. Imao je i drugih komplikacija, malignih procesa. koje su dovele do težeg stanja pacijenta”, kazao je Dujišić.

  Dodao je da je 50 pacijenta u Tešnju odbilo hospitalizaciju te da su upoznati sa zakonskim i zdravstvenim obavezama.

  “Potpisali su izjave da odbijaju hospitalizaciju, prijavljeni su sanitarnoj inspekciji i policiji i njih dalje kontrolišu i poduzimaju mjere prema višim organima. Većina kantona je imala preporuku da pacijenti s lakšom kliničkom slikom budu liječeni u kući, a s težom da idu u izolaciju. Kod nas u ZDK od početka je bilo da svi idu ka izolatoriju. Mislim da nepridržavanje mjera globalno nije manje ili više u Tešnju nego ostatku države. U svim gradovima vrlo malo ljudi se pridržava mjera, kod nas je žarište pa trebamo biti dosta oprezniji”, zaključio je Dujišić.

  Prema posljednjim podacima u Tešnju su zabilježena 103 slučaja koronavirus.

  Klix

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci