Stojanović: Pozvat ću Srbe da se vrate u Sarajevo, da vidimo šta će Dodik uraditi za povratnike u RS-u

Delegat u Domu naroda FBiH i kandidat za (pot)predsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda Igor Stojanović (SDP), osvrnuo u gostovanju na BHT-u, na kritike koje mu je nedavno uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Podsjećamo, predsjednik RS-a i lider SNSD-a nedavno je komentirao prijedlog Stojanovića za potpredsjednika Federacije BiH kazavši kako je on “antisrpski nastrojen”.Sada je Stojanović reagirao na takve izjave koalicionog partnera stranke iz koje dolazi.

Mene je Milorad Dodik prozvao da sam antisrpski nastrojen, da nikad ništa nisam uradio za Srbe u Federaciji. Ne samo da planiram da uradim nešto za Srbe u Federaciji, nego i za Bošnjake i Hrvate i sve građane kako bi se živjelo ne samo na bazi toga ko je Srbin, a ko Hrvat”, kazao je Stojanović.

Najavio je i da će pozvati Dodika da mu objasni šta konkretno smatra da je problem Srba u Federaciji BiH.”Pozvat ću i njega konkretno da vidimo šta se to može uraditi u Federaciji. Šta on to misli da se nije radilo dovoljno dobro za Srbe, ali ću očekivati od njega jednak standard kada su u pitanju povratnici BOšnjaci i Hrvati.

Pitat ću ga vrlo konkretno, da li je spreman, da pozovem ja sa Nikšićem Srbe da se vrate u Sarajevo, a da on pozove Bošnjake i Hrvate da se vrate u Banja Luku”, poručio je Stojanovi.

Mišljenja je da Dodik mora biti spreman ponuditi takvu vrstu liderstva kako bi se pokazalo da nova koalicija nudi napredak.”

I na kraju krajeva, on kao predsjendik RS-a garantuje sva prava svim građanima kao što garantuje i Srbina, pa da vidimo šta je njegova stvarnost”, zaključio je Stojanović.