More
  spot_img

  Softver bh. kompanije nadzire Pelješki most


  Pelješki most sa kompletnom dionicom pristupnih cesti, koje uključuju tri čvora, dva mosta i dva tunela od kojih je tunel Debeli Brijeg dužine 2406m, pod nadzorom je softvera kompanije sa sjedištem u Sarajevu – BS Telecom Solutions, članice ASEE grupacije.

  Na dionice je instalirano više od 200 prometnih znakova sa izmjenjivim sadržajem i oko 100 nadzornih kamera za detekciju incidenata.

  Kompletna dionica je pod nadzorom Kontrolnog centra u Zaradežu gdje operateri putem centralnog sistema za nadzor i upravljanje BS Husky 24h dnevno vode brigu o sigurnosti učesnika u prometu.

  BS Husky softver do danas je ugrađen i upravlja svim segmentima saobraćaja diljem BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

  Ovo je jedan od najvećih projekata u EU i najveći u Hrvatskoj što je samo još jedna u nizu potvrda činjenice da je BS Husky softver lider u domenu pametnih transportnih sistema, kao jedan od najkvalitetnijih i najkonkurentnijih proizvoda.

  Kompanija BS Telecom Solutions, članica ASEE grupacije, osnovana je 2002. godine i na tržištu je od tada prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima.

  U ovom trenutku, kompanija je regionalni lider na tržištu pametnih transportnih sistema (Intelligent Transportation System), a na putu je da sa svojim Smart City rješenjima preuzme vodeće mjesto i u ovoj sferi.

  Softver bh. kompanije nadzire Pelješki most
  Softver bh. kompanije nadzire Pelješki most

  izvor : biznisinfo.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci