fbpx
More

  Široki Brijeg: U kući mu našli dvije kile heroina i bombu, sud ga pustio da odšeta

  Vanraspravno vijeće Općinskog suda u Širokom Brijegu odbilo je u petak žalbu Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona na odbijanje prijedloga pritvora za I. K. (1985) iz Širokog Brijega.

  On se sumnjiči za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, kao i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

  I. K. se, prema informacijama iz Tužilaštva ZHK, sumnjiči da je 11. novembra, u namjeri dalje preprodaje droge heroin, u podrumu porodične kuće držao četiri PVC vrećice sa ukupno dva kilograma ove teške droge.

  Pored toga, prilikom pretresa je pronađena i jedna bomba.

  Tužilaštvi ZHK pritvor je tražilo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

  Međutim, Općinski sud u Širokom Brijegu nije prihvatio prijedloa za određivanje pritvora, već je izrekao mjere zabrane napuštanja boravišta i putovanja, sastajanja s određenim osobama i obavezu javljanja državnom organu, potvrđeno je iz Tužilaštva.

  Odluka suda iznenađujuća je i iz razloga što se radi o osobi koja je povratnik u činjenju upravo ove vrste krivičnih djela.

  Naime, prema neslužbenim informacijama, radi se uo muškracu koji je 2008. godine hapšen na graničnom prijelazu Bregana (Hrvatska – Slovenija), kada je u vozilu “ford transit” prevozio čak 30 kilograma heroina. Drogu je otkrio policijski pas, a bio je skriven u oplati krova “forda”. vrijednost pronađene droge procijenjena je tada na oko 700.000 eura.

  Tada 23-godišnji I. K. je uhapšen i predat sudiji Županijskog suda u Zagrebu, kojem je priznao da je drogu pokušao prokrijumčariti u Španiju.

  Osim toga, boravio je i u zatvorima širom EU, ali sve to, uz činjenicu da su mu u kući nađene dvije kile heroina, ipak, nije bilo dovoljno da bi ga se smjestilo u pritvor, već će se nastaviti braniti sa slobode.

  faktor.ba

  Istaknuto

  Tešanj Connected – brže i lakše do posla sa nama

  Uz najnoviju platformu do lakšeg i bržeg zapošljavanja, Tešanj Connected! Šta je Tešanj Connected?

  Najnovije vijesti

  Ova opština je “ekonomski tigar”: Nezaposlenost smanjili za 31 posto za jednu godinu

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); U opštini Derventa je na kraju septembra ove...

  Nove cijene goriva u BiH!

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Cijene goriva u Bosni i Hercegovini konačno su u...

  Hamdija oštetio ‘NLB leasing’ za više od 600.000 KM – dobio dvije godine uslovno

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Sud Bosne i Hercegovine donio je presudu kojom je...

  Pronađeno tijelo i drugog turskog radnika u mjestu Hanovi

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Danas je na lokalitu Hanovi u rijeci Bosni pronađeno...

  Slične vijesti