Šemsudin Mehmedović saopćio da je i zvanično podnio zahtjev za kandidaturu za predsjednika SDA

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u državnom parlamentu, saopćio je da je i zvanično podnio prijavu kandidature za predsjednika SDA.Kako je naglasio, kandidaturu je podnio u skladu sa Statutom stranke.”

Na osnovu člana 57. stav (2) Statuta Stranke demokratske akcije, člana 5.1 stav 2. tačka 2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije, a u skladu sa Uputstvom za izbor delegata 8. Kongresa i predlaganje kandidata za izbor centralnih organa SDA, podnio sam prijavu kandidature za predsjednika SDA koji će se birati na 8. Kongresu SDA”, saopćio je.

Prijavu Mehmedovićeve kandidature, u skladu sa navedenim članovima Statuta i Pravila izbornog postupka, podržava 19 općinskih organizacija SDA. U dozvoljenom roku nije bilo žalbi na nominacije, koje su dostavljene Regionalnim i Kantonalnim odborima stranke, kao i centrali SDA.”S obzirom da sam ispunio neophodne uslove da u skladu sa aktima SDA budem kandidat za predsjednika SDA, danas sam, na osnovu člana 5.2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije zvanično uputio Izbornoj komisiji SDA BiH prijavu moje kandidature očekujući da me uvrste na kandidatsku listu za izbor predsjednika SDA”, poručio je.

Mehmedović je poručio da na osnovu ovlasti iz člana 148. Statuta i člana 3.7. Pravila izbornog postupka očekuje da Izborna komisija SDA osigura integritet izbornog procesa, jednake uvjete za sve kandidate u prezentaciji svojih programa delegatima Kongresa, kao i jednak broj članova biračkih odbora i posmatrača.”Moju kandidaturu su podržale slijedeće OO SDA: Tešanj, Vareš, Doboj Jug, Teslić, Kotor Varoš, Čelinac, Skender Vakuf, Banja Luka, Prnjavor, Srbac-Bos.Kobaš, Vukosavlje, B.Brod, Derventa, Modriča, Bos.Šamac, Foča, Rogatica, B.Novi, i Gornji Vakuf”, naveo je na kraju.

klix.ba